(MK): Fredagslistan vecka 10 – vad hände hen?

Många med mig är nog lite trötta på Filip & Fredriks podcast vid det här laget. Men sak som jag alltid gillar när de gör är dock när de nämner en person, säg Sören Gyll, och den andre genast exalterat får ur sig ”vad har vi på Sören Gyll?!”. De rotar inte djupt i sina arkiv sen, de kollar väl helt enkelt på Wikipedia.
 
Denna fredagslista skulle lika gärna kunna heta ”vad har vi på…” men nu föll det sig så att jag tyckte det blev vitsigt så här. 
 
Saker och ting är kanske inte nytt för er – men förhoppningsvis roande. Jag ska också försöka hålla en sk röd tråd och inte spåra ur för mycket.
 
Vi börjar där livet börjar – The Circle Of Life. I den svenska versionen av Lejonkungen görs den unga Nalas röst av Mariam Wallentin. Mariam har de senaste åren gjort musik tillsammans med sin man i hyllade Wildbirds & Pencedrums. I år kom soloalbumet Blood Donation och det är jättebra. 
 
Jag får ofta frågan: Vem är det som viskar ”I can not contain myself … touch* me” osv i början av Michael Jacksons In The Closet? Det är ju prinsessan Stephanie av Monaco! Hon är med i hela låten, och även i videon. Dangerous kom 1991 och samma år släppte Stephanie det självbetitlade albumet Stephanie. Låten One Love to Give på den här listan kommer från hennes debutalbum Besoin/Live your life från 1986. Egentligen borde det vara så här alltså: Vad hände sen? Jo hon spelade in låt och video med MJ och sen fick hon (enligt Wikipedia) barn med sin livvakt som heter Gottlieb.
 
1986 föddes en av mina bröder, Besoin kom ut och Isabella Rosselini var med i David Lynch Blue Velvet. Stephanie och Isabella är också ingift släkt förresten. Vad hände sen? Jo ska man dra det kort så var Isabella med i lite olika filmer, sjöng en duett med Stuart Staples i Tindersticks (den är jättebra! Halt fantastisk faktiskt) och gör numera ett nästan lika skumt youtubeprojekt som R Kelly (återknyter här dessutom till garderobstemat!! Har du inte sett Trapped in the closet så har du här ett par glädjestunder framför dig. Kanske tillsammans med ett par ”händer det här verkligen?”). Nu vet jag inte om det var R Kelly som inspirerade Isabella Rosselini – det troliga är nog snarare att det är hennes engagemang för djur och natur som skiner igenom i hennes ”Green porno”-serie (stort tipstack, Kristina!). Men helt kort. Isabella Rosselini gör infotainment om olika djur och deras sexliv och det är helt fantastiskt (en liten varning för explicit språk dock)!
Exempel: 
Ni kanske undrar vad som hände med Jordy, som sjöng Dur Dur D’Etre Bébé? Det är faktiskt inte det minsta spännande.
 
 
Trevlig helg!
 
/Martin
 
 
*Även om det kanske låter mer som ”Dutch me”
Annonser

Lämna en kommentar

Filed under (MK)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s